Ο Κωνσταντίνος Σκιντζής γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στην Τρίπολη.

Κατάγεται από το Ελαιοχώρι Αρκαδίας, τόπο που υπεραγαπά.

Γονείς του είναι ο Ανδρέας Σκιντζής, οικονομολόγος & ασφαλιστικός σύμβουλος και η Αρετή Παναγάκου, φιλόλογος. Είναι παντρεμένος με την πολιτικό μηχανικό Μαρία Ζωσιμά.

Αποφοίτησε με άριστα από το 1ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης και σπούδασε Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας, απ’ όπου και έλαβε το δίπλωμά του, με ειδίκευση στους τομείς της Πολεοδομίας, της Χωροταξίας, του Περιφερειακού αναπτυξιακού σχεδιασμού και του Κτηματολογίου.

Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Περιβάλλον & Ανάπτυξη»  του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με ειδίκευση στους τομείς της ολοκληρωμένης ανάπτυξης, της οικιστικής ανάπτυξης και της αστικής ανθεκτικότητας.

Είναι επίσης κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με ειδίκευση σε ζητήματα στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης.

Έχει εκπονήσει δύο διπλωματικές εργασίες με αντικείμενο μελέτης την Τρίπολη. Η πρώτη έχει τίτλο «Τρίπολη: Πόλη Ανθρώπινη – Πόλη Διαφορετική – Πόλη Πολιτισμού, με βάση το νέο ιστορικό κέντρο» και η δεύτερη «Στρατηγικός Σχεδιασμός 2023 – 2027 για τον πολιτισμό στον Δήμο Τρίπολης».

Έχει εργαστεί ως μηχανικός σε διάφορες θέσεις, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει επιστρέψει μόνιμα στην Τρίπολη και εργάζεται ως τοπογράφος μηχανικός σε γνωστή μελετητική εταιρία, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Παράλληλα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες η μεγάλη του αγάπη είναι ο πολιτισμός και το θέατρο, με το οποίο ασχολείται ανελλιπώς από το 1998.

Είναι ενεργό μέλος της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης με συμμετοχή σε δεκάδες παραστάσεις και εκδηλώσεις, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία της εθελοντικής και αφιλοκερδούς προσφοράς που πρεσβεύει το σωματείο.

Έχει συνεργαστεί με πολλά σωματεία της πόλης, αναλαμβάνοντας το θεατρικό μέρος σε εκδηλώσεις τους και προσφέροντας τη βοήθειά του όποτε του ζητηθεί, ενώ έχει συνεργαστεί και με σχολεία της Τρίπολης αναλαμβάνοντας τη συγκρότηση θεατρικών ομάδων σε αυτά και την υλοποίηση θεατρικών παραστάσεων.

Έχει λάβει πιστοποιητικό εξειδίκευσης στη «Σκηνοθεσία στο θέατρο» από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά από παρακολούθηση σχετικού προγράμματος σπουδών.

Συνολικά έχει σκηνοθετήσει και έχει αναλάβει την οργάνωση παραγωγής σε περισσότερες από 20 παραστάσεις και εκδηλώσεις ενώ έχει συμμετάσχει αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης για την Άλωση της Τριπολιτσάς κατά τα τελευταία 6 χρόνια.

Η αγάπη του για την Τρίπολη και τα χωριά της είναι διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη και επιθυμία του είναι ένας Δήμος ανοιχτός, συμπεριληπτικός και εξωστρεφής με σεβασμό στο περιβάλλον και με τον πολίτη στο επίκεντρο.

«Αναγνωρίζοντας το έργο που έχει παραχθεί στην πόλη μας κατά την τελευταία 4ετία από τη δημοτική αρχή του Κώστα Τζιούμη, υπό ιδιαιτέρως δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες και συμμεριζόμενος απόλυτα το όραμά του για έναν Δήμο σύγχρονο και εξωστρεφή, αποδέχομαι την τιμητική του πρόταση και θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας. Πιστεύοντας ακράδαντα πως το αμέσως επόμενο βήμα της κάθε κριτικής, πρέπει να είναι η δράση, συστρατεύομαι στη νέα προσπάθεια για έναν Δήμο αντάξιο της ιστορικής, γεωγραφικής και διοικητικής του σημασίας, ανοιχτό στους ανθρώπους και τις ιδέες.»

Επιστημονικές Εργασίες

Αρθρογραφία